Alla inlägg av admin

Återtåget.

Nu gäller revansh. Nästa år ska vi kommer ännu mer förberedde på vår uppgift. För att få till det har Anders, Janne, Jonas och Mårten köpt en J/70 för att kunna tränna ännu bättre och få upp större intresse för sportbåtar i klubben. Nästa år blir det en satsning på fler J/70 seglingar runt våran kust.

wpid-wp-1447051353086

Vilka köper in båt nummer tre???

Kvalet är slut

Vi hade ingen bra start på dagen. Vi hade svårt att komma iväg bra och nu 3e dagen var det svårare att ta igen tappad mark, då alla nu lärt sig båtarna. Att vi sedan gjorde felaktiga vägval gjorde inte saken än lättare.

Mitt på dagen dog vinden ut liksom på lördagen och alla fick gå in till land och avvakta bättre vindar.

Sedan kom vinden tillbaka och vi fick ett par timmars bra segling.

Sista racet fick vi till bra och vi fick avsluta med ett kanllhårt race där vi kommer in som 2a och på mållinjen besegrar totaltvåan JKV.  Till slut tappade vi ner till en 7e paltas av 13 och därmed seglar vi dessvärre inte Allsvenskan 2016

Träning inför Kvalet i Båstad.

Kvallaget är uttaget:

Jonas, Janne, Mårten och Anders J.

Reserv: Robban.

Första träningen började i kaos forsatte med mycket bra och nyttig träning men avslutade tyvärr tråkigt. Vinden på Lördagen var mycket byig med hårda vindbyar. Vi hade inte förberett båten bra utan allt strulade ibörjan med feldragna skot m.m. Efter lite arbete i båten ar vi igång men vi gjorde några vurpor i hårda byarna.

Vi tränade hårdvindssegling med att trean kör focken och ettan och tvåan sitte på kanten. Mycket givande segling enligt mig. Själv var jag 1 cm att sugas ner i vattnet vid en kryss då vinden vred och mina skor var dygnsura efter träningen.

När vi åkte in var det något fel på båten. Gennackerfallet var lite låst och focken var svårrullad. Vid städningen av båtan skulle jag släppa på fockfallet som var hårt ansatt men då fäldes masten bakåt. Vi tyckte att innervanten var lite ospända. Efter detta såg jag upp i masten och ser att förstaget hänger löst i toppen. Infästningen och top swiveln saknas.

• Vad har hänt???
  • Hur länga har detta varit???

Vi fick ta ner masten men som tur är är den hel. Nu får vi söka efter reservdelar innan nästa träning.

Svårt och hårt.

Grötö är svårt tätt och hårt.
Finns inga dåliga lag
Vi seglar bättre men räcker inte till.
Tyvärr är jag inte nöjd med placeringarna även fast vi seglar bra.
Det bli hart att hålla sig ifrån kval till allsvenskan.

Små misstag blir…

Små misstag blir till tappade placeringar

Svårt med tajt segling och vi har försatt oflyt. Senaste tappade vi en båt nät den rundade utan ha uppsikt framåt senare gav de oss ett straff innan målgång som jag ansåg var fel då vi inte kör matchracing.