Träning inför Kvalet i Båstad.

Kvallaget är uttaget:

Jonas, Janne, Mårten och Anders J.

Reserv: Robban.

Första träningen började i kaos forsatte med mycket bra och nyttig träning men avslutade tyvärr tråkigt. Vinden på Lördagen var mycket byig med hårda vindbyar. Vi hade inte förberett båten bra utan allt strulade ibörjan med feldragna skot m.m. Efter lite arbete i båten ar vi igång men vi gjorde några vurpor i hårda byarna.

Vi tränade hårdvindssegling med att trean kör focken och ettan och tvåan sitte på kanten. Mycket givande segling enligt mig. Själv var jag 1 cm att sugas ner i vattnet vid en kryss då vinden vred och mina skor var dygnsura efter träningen.

När vi åkte in var det något fel på båten. Gennackerfallet var lite låst och focken var svårrullad. Vid städningen av båtan skulle jag släppa på fockfallet som var hårt ansatt men då fäldes masten bakåt. Vi tyckte att innervanten var lite ospända. Efter detta såg jag upp i masten och ser att förstaget hänger löst i toppen. Infästningen och top swiveln saknas.

  • Vad har hänt???
  • Hur länga har detta varit???

Vi fick ta ner masten men som tur är är den hel. Nu får vi söka efter reservdelar innan nästa träning.

/Mårten

Kommentera